Καλλιέργεια Κηπευτικών

Στα πλαίσια των Εργαστηριακών μαθημάτων του Τομέα Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής  του Σχολείου μας (1ο ΕΠΑ.Λ. ΛΑΡΙΣΑΣ),  οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου καλλιέργησαν κηπευτικά.

Η καλλιέργεια των κηπευτικών πραγματοποιήθηκε στο θερμοκήπιο και στον υπαίθριο χώρο του αγροκτήματος του Σχολείου μας. Στο θερμοκήπιο οι μαθητές καλλιέργησαν διάφορα κηπευτικά και συγκεκριμένα μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές, ντομάτες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Στο εργαστήριο της Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, οι μαθητές στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων εκπαιδεύτηκαν σε Τομείς όπως η Γαλακτοκομία, η επεξεργασία και συντήρηση τροφίμων, η Χημική και Μικροβιακή Ανάλυση Τροφίμων, η Υγιεινή των Τροφίμων κ.λ.π. Επίσης πραγματοποιήθηκε παρασκευή μπύρας και κρασιού.

Ο Αγροδιατροφικός Τομέας στην Ελλάδα, είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγικούς τομείς, συμμετέχοντας με 21% στη συνολική Ελληνική οικονομία. Περιλαμβάνει  1.300 εταιρείες με 70.000 θέσεις εργασίας. Τη μεγαλύτερη συμμετοχή στον Αγροδιατροφικό Τομέα  έχουν τα σιτηρά, τα γαλακτοκομικά, τα αρτοπαρασκευάσματα, τα μπαχαρικά, το κρασί, το ελαιόλαδο, τα φρούτα, τα λαχανικά.

Ο Αγροδιατροφικός Τομέας αποτελείται από δυναμικούς κλάδους που δεν έχει αγγίξει η κρίση, με προοπτικές εξέλιξης. Οι μαθητές που θα επιλέξουν τον ΤΟΜΕΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, θα εκπαιδευτούν σε θέματα γεωπονίας και τροφίμων, με σκοπό όταν βγουν στην αγορά εργασίας μετά την αποφοίτησή τους, να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τα προϊόντα μας, να εξελίξουν τις καλλιέργειες, να δημιουργήσουν νέες δομές. Εμείς προσφέρουμε τις απαραίτητες γνώσεις.

DSC00429 DSC00428

DSC00427 DSC00426 DSC00425 DSC00424 DSC00423 DSC00422 DSC00421 DSC00420 DSC00419 DSC00418 DSC00417 DSC00416 DSC00415 DSC00414 DSC00413 DSC00412 DSC00411 DSC00410 DSC00409 DSC00408 DSC00407 DSC00406 DSC00405 DSC00404 DSC00403 DSC00402 DSC00401 DSC00400 DSC00399 DSC00398 DSC00397 DSC00396 DSC00395 DSC00394 DSC00393 DSC00392 DSC00391 DSC00390 DSC00389